maanantai 29. lokakuuta 2012

Tuhlaajatyttö maailmalla

En ole ylpeä kirjoittaessani tämänkertaista postikorttia.

Lauantaina huomasin asettaneeni itseni tilanteeseen, jossa kortti ei enää kelpaa missään maksuvälineeksi eikä käteistäkään ole. Hätäisten puheluiden jälkeen Suomeen selvisi, että meikälikka on elänyt yli varojensa, tai siis pankin asettamien rajojen, eikä rahaa ole tulossakaan mahdollisesti seuraavaan neljään päivään tämä kiitos kusisen ajankohdan ja aikaeron. Koko tilanteesta sain kuitenkin syyttää vain ja ainoastaan itseäni, voi kun olis tajunnut ennen maailmalle lähtöä opetella miten luottokorttia oikeasti käytetään..

Ruokaa oli varastossa sen verran että muutaman päivän pärjää ja taskunpohjalta löytyneillä kolikoilla ostin nuudeleita alesta (5 pakettia nuudeleita kahdella dollarilla, siitä löydöstä olisin ollu onnellinen ihan muutenkin!). Huoli oli vain hostellin suhteen, kun ennakkoon olin maksanut ainoastaan kaksi seuraavaa yötä.

Tilanteen pelasti kuitenkin maailman paras matkalukemiseksi mukaan otettu kirja sekä eräs sivullinen sijaiskärsijä, kun Madventuresin matkailijan käsikirja vinkkasi rahansiirtopalvelusta. Tämä nerokas keksintö toteutettiin avuliaan henkilön kautta Helsingistä käsin, ja tadaa niin oli maanantaiaamuna saatavilla tarpeeksi käteistä vielä muutamaan hostelliyöhön.

Turhauttavintahan tässä tilanteessa oman tyhmyyden lisäksi on se, että vaikka Suomen tilillä sitä oravannahkaa olisi ollut riittämiin, en siihen päässyt käsiksi mukana olleella pankkikortilla. Tänään ensitöikseni marssin pankkiin ja hankin paikallisen tilin joka ilmeisesti olisi kannattanut suorittaa välittömästi maahan saapuessa.

Kompuroinnista huolimatta tämä tuhlaajatyttö jatkaa matkaansa piirun verran viisaampana ja valveutuneempana reissaajana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti