torstai 9. toukokuuta 2013

Talvi toukokuussa

11 päivää eteläsaarella reissaamista takana. Pictonista Queenstowniin länsirannikkoa pitkin bussilla, huomenna lennän Wellingtoniin pariks viikkoa ja sitten alkaakin Uuden-Seelannin osuus tältä reissulta olla paketissa. Kuun lopussa odottaa Hawaijin helteet!

Viime viikon olin yksin, mikä ei tässä vaiheessa reissua ollut ehkä paras liike. Oli paljon aikaa ajatella kuuden viikon päässä odottavaa Suomea, kohtasin oikean koti-ikävän ensimmäistä kertaa uuvuttavana ja raskaana. Täällä alkaa olemaan syksyn ja talven sekoitusta, lunta on kyliä ympäröivillä vuorilla ja ruska on parhaimmillaan. Kaunista on sanomattakin, mutta kylmyys on aika päällekäyvää kun varusteet on kesäkenkien ja farkkutakin tasoa.

Lake Matheson

Sieltä viidakosta lähtiessä suunnitelmana oli vain kiertää paikoissa joissa voin nähdä ihmisiä joiden kanssa on tullut vietettyä aikaa Uudessa-Seelannissa. Jäähyväiskiertue, niin surulliselta kuin se kuulostaakin. Saldo tähän mennessä: Nelsonissa törmäsin tyyppeihin Raglanista. Ne asuu koomisessa pakussa, josta lukitsivat itsensä yksi ilta ulos. Ilman kenkiä, viinipullo oli siunaantunut kuitenkin ulkopuolelle jääväksi. Murtauduttiin autoon, kun alkoi väsyttää tarpeeksi.
Queenstowniin maanantaina saavuttuani olen asunut samassa hostellissa sen jenkkipariskunnan kanssa, jonka seurassa pari kuukautta takaperin samaisessa kaupungissa kävin pyörähtämässä. Nää tyypit on yks parhaimmista löydöistä tän reissun aikana, saatettiinpa yks ilta tehdä yhteinen viiden vuoden suunnitelmakin. Ollaan vähän viineilty ja fiineilty, käytiin yks päivä kiertelees läheisiä seutuja ja koin elämäni ensimmäisen viinitilakierroksen!

Lopuille kolmelle viikolle päiväbudjetti on arviolta seitsemän dollaria, ja kun hostelli maksaa kuitenkin 26 dollaria yöltä, on tullut aika luovuudelle. Vielä en ole keksinyt ratkaisua tähän tilanteeseen, ehdotuksia otetaan vastaan.
Mount Cook


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti